Готов проект на къща B07

Информация за проекта:

  • Проект ID: 19
  • Веранди: 1
  • Застроена площ: 94 кв.м.
  • Разгъната застроена площ: 94 кв.м.
  • Етажи: 1
  • Стаи: 3
  • Спални: 2
  • Бани/WC: 2
  • Тип покрив: Двускатен
  • Цена: 2400 лв.

Информация за проекта:

Този готов проект на къща предлага алтернатива на тристаен апартамент в жилищна сграда. Къщата е едноетажна, с компактни размери и без покривна плоча, за да се минимизират всички разходи по строителството, както и да се намали срока за изпълнение. В проекта са заложени две спални със стандартни размери, дневна зона с кухненски бокс, който при желание може да се обособи в отделно помещение. Предвидени са два санитарни възела, единия от които с душ кабина. Обособено е помещение за склад, което може да се превърне и в котелно при желание за използване на котле на пелети или на твърдо гориво.

Помещенията се „отварят” към двора чрез площното остъкляване на дневната и главната спалня. Пред тези две помещения логично е оформена и по-голяма веранда. Обликът на къщата е модерен с облицовка от рязани плочи гнайс и цветна мазилка. Всички помещения се ослънчават естествено, като дори коридора се осветява посредством покривно остъкляване.

Конструкцията на къщата е в два варианта: монолитна стоманобетонна с тухлени ограждащи стени с необходимата топлоизолация, монтирана външно и във вариант с дървена конструкция. Покривът на сградата е четирискатен, покрит с керемиди. Дограмата е дървена със стъклопакет от нискоемисионно Ка-стъкло.

Минималното лице на парцела към улицата е:
за жилищно строителство - 18м
за вилно строителство - 20м

2400

Планове:

План на първи етаж

План на първи етаж

Коментари

Emil Stefanov
Emil Stefanov

zdraveite mnogo mi xaresa proekta a bixteli mi kazali kakva shte bade cenata na tozi proekt v kato sglobqema kashta

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте! Този проект може да се разработи с дървена сглобяема конструкция и цената ще се повиши с 1евро/м2 или 180лв. Поздрави.


Петър петров
Петър петров

Здравейте.Знам че е относително,но ме интересува колко може да е цената да се вдигне една такава къща,като се има предвид че имам място и разрешение за строеж.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, ориентировъчната цена би трябвало да е около 400 евро на м2 до ключ.

Петър петров
Петър петров

До ключ означава да е завършена без обзавеждането.А пак ориентировъчно колко пари ще ми отидат само за материалите ако примерно си я строя аз.

Петър петров
Петър петров

Задължително ли е по къщата да има камък?Не може ли да е само с мазилка след изолацията?Питам от гледна точка на това че с камъкът ще излезе по скъпо отколкото само да се измаже.А на този проект има доста камък,което може да е разход,който може да се спести.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, няма как да остойностим труда на строителните фирми. Нашите разчети са по окрупнени показатели в строителните справочници за тази година. Относно камъка, няма нищо задължително, стига да ви хареса новата визия на къщата. Със сигурност премахването на камъка ще оптимизира цената. Поздрави!


Krasimir Dobrev
Krasimir Dobrev

Zdraveite.Mnogo mi xaresva proektai bix vi pomolilda mi kajite vazmojno li e da se napravi i maze s bxod ot van,okolo 10 kvadrata,i kakva chte bade zenata ako e darvena konstrykziia do klio4. Blagodaria.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, възможно е проектирането на мазе. Относно цената, дървената къща би излязла около 250-300 евро/м2, като отделно се остойностява мазето и стоманобетонния фундамент. Поздрави!


Диан
Диан

Здравейте,Мойте въпроси са следните:

-Колко би излязъл този проект ако е сама на груб строеж, без всичките каменни облицовки, дограми и т.н, само груб строеж, основа,стени, покрив.

За всичко друго мога да се справя и сам със съответните познанства, приятели и личната ми техническа грамотност.

-Втория ми въпрос е:

Имайки стара "къща" в имота, до колко мога да ползвам старите тухли или проекта е повече на бетонни греди.

Благодаря предварително за отговора.

Поздрави,

Илиан Петков
Илиан Петков

Здравейте, не можем с точност да Ви отговорим за стойността на грубия строеж понеже сме архитектурно студио. От разговори със строители сме получавали оферти от 110 - 160 евро/м2. Зависи кое се включва в понятието "груб строеж". Най-точно строителна фирма може да Ви отговори. Относно използването на стари тухли - стига да могат да бъдат използвани може да се приложат. Има достатъчно стени, които може да зидате. Иначе къщата е със стоманобетонна конструкциа - колони и греди, така че тухлите са само пълнеж. Поздрави!


Диян Коцев
Диян Коцев

Здравейте,може ли да ми изпратите размерите на всяко помещение в къщата на този проект.

Светозар Петков
Светозар Петков

Здравейте, благодаря за проявения интерес към нашия проект. Заповядайте в наш офис и ще коментираме техническите аспекти на проекта. Поздрави!