ПАКЕТ „СОЛАРНО ОБСЛЕДВАНЕ“

Цена на пакета: 200лв

Слънцето е основният природен източник на топлина и светлина. Ориентацията на сградата, архитектурните елементи и детайли по фасадите, както и големината на остъкляването са определящи за това колко и каква топлинна енергия ще получи къщата по естествен начин. Остъклените южни фасади допринасят най-много за топлината през слънчевите зимни дни, но трябва да се внимава и с прегряването на южните помещения през горещото лято. Отделно слънчевите лъчи имат огромен психологически ефект върху нашето настроение. По един начин въздейства една добре ослънчена стая в сравнение със същата стая, когато е мрачна и потискаща.

Нашата работа като проектанти е да осигурим нужното количество пряка слънчева светлина в основните помещения на къщата. Понякога е лесно да се прецени по усет количеството и площта на остъкляването на сградата за оптимално ослънчаване, но много по-често комплексната геометрия на къщата в комбинация с ориентацията и спрямо географските посоки прави трудно предвиждането на коректен резултат.

С пакет „Соларно обследване“ ние ще извършим точно и детайлно изследване на ослънчаването и засенчването в помещенията. Взимаме под внимание големината и формата на балкони, козирки и други архитектурни елементи, за да получим реалистичен модел. Можем да моделираме налични околни сгради или дървета, които биха допринесли за количеството пряка слънчева светлина, което попада в помещенията. Крайният резултат се представя под формата на поредица от почасови изображения или видео за три дати – 22-ри юни, когато денят е най-дълъг (лятно слънцестоене), 22-ри декември, когато денят е най-кратък (зимно слънцестоене) и за 22-ри септември (или 21-ви март), когато е равноденствието. На базата на трите дати може да се определи кои зони от помещенията ще останат винаги в сянка, а също така къде и какви слънцезащитни мерки трябва да се предвидят.